Анна Неплях вирушила на фінал конкурсу «Міс Всесвіт»-2021 в Ізраїль


«Міс Україна Всесвіт»-2021 Анна Неплях полетіла на найбільший світовий конкурс краси «Міс Всесвіт» (Miss Universe), фінал якого цього року проводиться в Ізраїлі (місто Ейлат). У конкурсі візьмуть участь представниці 80 країн. «Міс Всесвіт»-2020 мексиканка Адріана Меза передасть корону своїй наступниці. Фінал конкурсу транслюватимуть у всьому світі у ніч з 12 на 13 грудня (о 02:00 за київським часом).

Анна Неплях - Аеропорт Бориспіль

З собою Анна Неплях повезла 7 валіз загальною вагою понад 100 кг. Разом з одягом від українських дизайнерів, зокрема вбранням від української дизайнерки KEL by Elena Kondratova та вечірньою сукнею від дубайського дизайнера Ryan Pacioles (Atelier Zuhra), Анна повезла національний костюм під назвою «Вишиваний код України».

2021-Національний костюм

Саме краса української вишивки стала натхненням для створення костюма. Його авторка, дизайнерка бренду @Rada.ethno Наталія Шевчук, прагнула показати різноманітність, багатство та унікальність вишивки різних регіонів в одному образі й познайомити з красою процесу вишивання: “У кожного народу є свій унікальний код, який присутній у простих речах – традиціях, піснях, казках, в одязі.

2021-Національний костюм

В Україні особливе місце займає традиційна українська вишивка. В залежності від історичного регіону України орнаменти вишивок відрізняються деталями, кольорами та власною унікальною технікою вишивки. Майстрині в процесі вишивання закладають у свій виріб не тільки красу, а й тонкий духовний символьний зміст, знаки свого роду. В давнину найчастіше вишивками прикрашали одяг та рушники. Їх ретельно зберігали та передавали нащадкам. Вишивка дійсно відрізняє наш народ, вона — це наше особисте та святе. Для українців вишивання — це процес духовного зростання та піднесення.” — каже про костюм дизайнер Наталія Шевчук.

2021-Вечірня-сукня

Каркасна спідниця костюма прикрашена 25-ма п’яльцями з вишивками — це стільки, скільки існує регіонів України, включаючи Донбас та Крим. Усі вишивки відповідають традиційним орнаментам регіонів та представляють різноманітність вишиваного мистецтва України. Корсет костюма сплетений з натуральної лози. Його фактура — данина розповсюдженому в Україні мистецтву лозоплетіння. Наплічна конструкція створена у вигляді гігантського п’яльця та тканини з вишивкою, що символізує рушник у процесі вишивання. Квіти на наплічній конструкції — саме ті, що використовуються у створенні традиційних українських вінків.
У створенні всіх елементів національного костюма було залучено понад 10 майстрів різних ремесел: швачки, вишивальниці, майстриня з лозоплетіння, і навіть майстер з металу. Загальна вага костюма складає більш як 15 кілограмів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *